Garda Sikring Group förvärvar Perimeter Protection Groups nordiska verksamhet

Garda Sikring Group förvärvar Perimeter Protection Groups nordiska verksamhet

18 mars 2024.

Garda Sikring Group har ingått avtal att förvärva GPP Perimeter Protection som är den nordiska verksamheten av Perimeter Protection Group, en ledande leverantör av certifierade lösningar inom perimetersäkerhet. I och med förvärvet får Garda Sikring Group tillgång till en attraktiv produktportfölj och tillför viktigt kompetens inom högsäkerhet, samtidigt som anställda i GPP Perimeter Protection blir en del av en väletablerad nordisk organisation.

”Vi är otroligt glada över att GPP Perimeter Protection tillsammans med deras duktiga medarbetare blir en del av Garda Sikring- familjen. Efterfrågan på högsäkerhetslösningar ökar världen över och med förvärvet av GPP Perimeter Protection kan vi nu erbjuda ett bredare utbud av certifierade fordonsbarriärer och stärka vårt erbjudande inom högsäkerhet ytterligare. Samtidigt får GPP:s kunder en totalleverantör som kan ta hand om alla behov inom perimetersäkerhet, teknisk säkerhet samt service och underhåll ”, säger koncernchef Jon Ola Stokke på Garda Sikring Group.

Perimeter Protection Group grundades 1951 och är idag en av världens ledande leverantörer av högsäkerhetsbarriärer. Den nordiska verksamheten av PPG, GPP Perimeter Protection Group, har en stark historia med årtionden av erfarenhet inom perimetersäkerhet. Den nordiska organisationen sysselsätter idag 44 personer i Sverige, Danmark och Finland. PPG:s verksamhet utanför Norden, inklusive produktionsanläggningar i Tyskland och Storbritannien förblir opåverkade och ingår inte i transaktionen.

Caroline Talsma, PPG Group CFO och VD för den nordiska verksamheten, säger: ”Vi är glada över att GPP blir en del av Garda Sikring Group. Det är en bra match där vi delar samma värderingar som Garda Sikring Group. Garda Sikring Group kommer framöver att vara distributör av våra PPG-produkter i Norden och vi ser fram emot att använda vår samlade kompetens för att vidareutveckla PPG:s produktportfölj.”

Förvärvet av GPP:s verksamhet i Sverige har slutförts framgångsrikt. Slutförandet av förvärvet av verksamheterna i Danmark och Finland dröjer till dess att relevanta myndighetsgodkännanden har erhållits. Arbete med detta pågår och slutförandet av transaktionerna i Danmark och Finland kommer att ske så fort relevanta myndighetsgodkännanden har erhållits.

Garda Sikring Group

Garda Sikring Group erbjuder ett brett utbud av produkter inom områdessäkerhet och teknisk säkerhet, samt tjänster relaterade till säkerhetsrådgivning, installation, teknisk service och räddningstjänst. Garda Sikring Group finns i hela Norge, Finland, Danmark och Sverige och har en årlig omsättning på över 3,4 miljarder NOK och cirka 1400 anställda . Vi är en innovativ, engagerad och solid partner till våra kunder och leverantörer, och vi tar vårt sociala ansvar på allvar. Vi brinner för ny hållbar tillväxt och utveckling inom branschen.