Garda Sikring Group köper Arexa

Spännande uppköp på den norska säkerhetsmarknaden.

2 juli 2024. Genom köpet av Arexa har Garda Sikring Group återigen investerat i ett norskt säkerhetsföretag. Med detta uppköp utökas företagets kunderbjudande inom tekniska säkerhetslösningar.

Arexa erbjuder kompletta, innovativa, standardiserade tekniska säkerhetslösningar av hög kvalitet. Här ingår produkter och tjänster inom larm, kameraövervakning, passerkontroll, porttelefon, lås och beslag. ”Med köpet av Arexa kompletterar vi vårt produktsortiment och förstärker oss avsevärt inom teknisk säkerhet, vilket bidrar till att vi nu är en ledande 360-graders leverantör av säkerhetstjänster i Norge. Vi har fått en kundfokuserad, komplett och erfaren säkerhetsleverantör i vårt team, med lösningar som vi ser fram emot att erbjuda den norska marknaden,” säger VD för Garda Sikring Group, Kai Rostad Øvregard. Med Arexa som en del av Garda Sikring Group är gruppen den ledande säkerhetsleverantören i Nordeuropa med cirka 1700 anställda och en omsättning på över 4 miljarder.

Nya möjligheter tillsammans

Svein H. Dahle, VD för Arexa, är angelägen om att fortsätta med den strategi och framgång som företaget hittills har haft, men också nu kunna utvecklas vidare med tillgång till kompetens, kunder och möjligheter som kommer med att vara en del av ett större företag. Arexa har avdelningar i Oslo, Innlandet och Rogaland, med 22 anställda och 55 miljoner NOK i omsättning år 2023. ”Vi är i stark tillväxt på en växande marknad, och jag är säker på att vi tillsammans kan växa vidare och skapa ny hållbar utveckling för alla våra kunder. Vårt starka fokus på kompetens, standardiserade lösningar och teknisk säkerhet kommer att fortsätta med Garda Sikring i teamet,” säger Dahle.

”Inom ESG ligger Garda Sikring långt fram, vilket gör att vi snabbare kan anpassa oss till nya möjligheter och lagkrav som kommer. Vi är redan miljöcertifierade och en godkänt lärlingsföretag, och tillsammans med den nya ägaren ska vi vara den ledande aktören inom ESG i vår bransch. Nu ser vi verkligen fram emot att påbörja en ny resa och bygga en gemensam kultur tillsammans,” säger Svein H. Dahle. ”Detta kommer att bli bra för våra anställda och alla våra kunder. Vi är båda engagerade i att skydda människor, värden och samhällen,” säger både Dahle och Øvregard.

Kontaktpersoner

Garda Sikring AS: VD Kai Rostad Øvregard | +47 934 00 171 | kai@gardasikring.no

Arexa AS: VD Svein H. Dahle | +47 979 75 999 | svein.dahle@arexa.no

Garda Sikring Group


Garda Sikring Group offers a wide range of products within perimeter security and technical security, as well as services related to security consultancy, installation, technical service, and emergency response. Garda Sikring Group is located throughout Norway, Finland, Denmark, Sweden and Germany and has an annual turnover of over NOK 4 billion and approximately 1700 employees. We are proud of our history and the work we do. We are an innovative, committed, and solid partner to our customers and partners, and we take our social responsibility seriously. We are passionate about new sustainable growth and development in our industry.