Garda Sikring Group stärker ytterligare sin närvaro i Norden

garda sikring great security

Great Security har förvärvats av EMK Capital. Bolaget ska nu bli en del av Garda  Sikring-koncernen, som därmed utökar sitt utbud av tekniska säkerhetslösningar.

Det här är det andra företags förvärvet som EMK Capital gjort i Sverige på kort tid. Den 26 september meddelades det att Heda Security förvärvats och ska införlivas i Garda Sikring-koncernen.

Det nu förvärvade bolaget, Great Security, baserar sin verksamhet på att leverera säkerhetslösningar inom larm, passerkontroll, brandskydd, dörrar och lås samt säkerhetslösningar för vård och omsorg.

– Med köpet av Great Security kompletterar vi vårt produktsortiment och stärker oss rejält inom teknisk säkerhet. Vi har fått en kundfokuserad, komplett, erfaren och kunnig säkerhetsleverantör i teamet, med lösningar som vi ser fram emot att kunna erbjuda den nordiska marknaden, säger vd för Garda Sikring Group, Jon Ola Stokke.

Garda Security Group – 1200 anställda och 3 miljarder i omsättning

Med Great Security som en del av Garda Security Group är koncernen en ledande säkerhetsleverantör i norra Europa med cirka 1 200 anställda och en omsättning på över 3 miljarder.

VD för Great Security, Pontus Skårner, är mån om att fortsätta det som varit framgången för företaget hittills, men även nu att kunna utvecklas vidare med den tillgång till kompetens, produkter, marknader och möjligheter som ligger i att vara en del av ett större företag.

Great Security har idag 36 kontor och butiker över hela landet, 450 anställda och 900 miljoner kronor i omsättning.

– Jag tror starkt på att vi tillsammans kan växa ytterligare, och skapa ny hållbar utveckling och tillväxt för alla våra kunder. Nya spännande marknader öppnar sig för oss i både Danmark, Norge och Finland. Vårt starka fokus på kunder, teknisk säkerhet och leveranser av våra helhetslösningar kommer att fortsätta med Garda Sikring Group i teamet, säger Pontus Skårner.

– Inom ESG är Garda Security Group skickliga, och med de i teamet kan vi vidareutvecklas snabbare och anpassa oss till nya möjligheter och juridiska krav som kommer. Vi är redan ISO 45001 certifierade och vi kommer att fortsätta och vara ledande inom ESG i vår bransch. Nu ser vi mycket fram emot att börja en ny resa och bygga en gemensam kultur tillsammans, säger Pontus Skårner.

Kontakt

Garda Security Group: CEO Jon Ola Stokke | Tlf. +47 92 23 39 97 | ola@gardasikring.no
Great Security: CEO Pontus Skårner | Tlf. +46 10 333 32 21 | pontus.skarner@greatsecurity.se
Heda Security: CEO Håkan Fälting, | Tlf. +46 70 544 82 14 | hakan.falting@hedasecurity.se

Garda Sikring Group

Garda Sikring Group erbjuder ett brett utbud av produkter inom fysisk säkerhet, samt tjänster relaterade till säkerhetskonsultation, installation, teknisk service och beredskap. Våra företag finns över hela Norge samt i Finland, Danmark och Sverige. Med förvärven av Heda Security och Great Security har vi en årlig omsättning på över 3 miljarder kronor och cirka 1 200 anställda.

Vi är stolta över vår historia och det arbete vi utför och är en innovativ, engagerad och pålitlig partner för våra kunder och samarbetspartners. Vi tar vårt samhällsansvar på allvar och brinner för ny hållbar tillväxt och utveckling inom vår bransch.

Mer om bolagen:

Garda Sikring – https://gardasikring.no
Great Security – https://greatsecurity.se