EMK Capital förvärvar Heda Security i Sverige

Heda Security emk capital

Garda Sikring Group stärker sin närvaro ytterligare i Norden

EMK Capital har förvärvat Heda Security, som därmed blir en del av Garda Sikring
Group. Genom förvärvet stärker företaget sin position som den ledande
helhetsleverantören inom säkerhet och områdesskydd i Norden, med verksamheter
i Norge, Danmark, Finland och Sverige.

Heda Security har ett komplett erbjudande inom mekanisk och teknisk säkerhet med såväl fristående lösningar som komplexa integrerade säkerhetssystem. Med marknadens mest krävande kunder är rådgivning, projektering, service och beredskap viktiga komponenter i bolagets helhetsåtagande. Med detta förvärv är Garda Sikring Group nu väl etablerad på den svenska marknaden.

VD för Heda Security, Håkan Fälting, är stolt över företagets kontinuerliga utveckling sedan starten för 30 år sedan och ser fram emot att fortsätta utveckla företaget vidare med en ny ägare. ”Vi är den ledande leverantören av områdesskydd med fokus på högsäkerhet till offentlig sektor och företag. Heda är representerade med 13 kontor i Sverige samt ett dotterbolag, Teknoinfra, i Finland. Totalt har bolaget 220 anställda och en omsättning på ca 700 miljoner SEK. Tillsammans med vår nya starka ägare får vi tillgång till moderna digitala lösningar, nya marknader och kompetens inom många områden, till exempel inom ESG. Detta gör att vi snabbare kan genomföra våra planerade innovations- och utvecklingsprojekt tillsammans. Vi delar Garda Sikrings vision och värderingar och vi ser fram emot att bygga det bästa teamet tillsammans, säger Håkan Fälting.

”Vi är nu ännu bättre rustade för att erbjuda mer komplexa och sammansatta säkerhetslösningar i en tid präglad av mer oro och osäkerhet i samhället. Nu börjar vi arbetet med att skapa och utnyttja synergier och möjligheter för oss, våra partners och framför allt våra kunder som kommer att få tillgång till nya produkter och ytterligare kompetens,” säger Jon Ola Stokke. Med Heda Security som en del av Garda Sikring Group ökar antalet anställda till cirka 760 och omsättningen till över 2 miljarder.

Håkan Fälting, vd för Heda Security och vd för Garda Security Group Jon Ola Stokke

Kontaktpersoner

Garda Sikring Group: VD Jon Ola Stokke | Telefon: +47 92 23 39 97 | E-post: ola@gardasikring.no

Heda Security AB: VD Håkan Fälting, | Telefon: +46 70 544 82 14 | E-post: hakan.falting@hedasecurity.se

Garda Sikring Group

Garda Sikring Group erbjuder ett brett utbud av produkter inom fysisk säkerhet, samt tjänster relaterade till säkerhetskonsultation, installation, teknisk service och beredskap. Våra företag finns över hela Norge samt i Finland, Danmark och Sverige. Med förvärvet av Heda Security har vi en årlig omsättning på över 2 miljarder kronor och cirka 760 anställda. Vi är stolta över vår historia och det arbete vi utför och är en innovativ, engagerad och pålitlig partner för våra kunder och samarbetspartners. Vi tar vårt samhällsansvar på allvar och brinner för ny hållbar tillväxt och utveckling inom vår bransch.